Bewegingskracht

Als we om ons heen kijken, zien we dat veel kinderen, maar ook zeker volwassenen naar manieren zoeken om zich staande te houden in een veeleisende maatschappij, veelal door in het ’hoofd te gaan zitten’ en op ratio te leven. Onze maatschappij kenmerkt zich door snelle ontwikkelingen, Social media, computer, gsm, tv, presteren op school…waarbij je makkelijk de verbinding met jezelf kunt verliezen. Terwijl het contact met de grond een fundamentele basis is om stevig te staan.

​​Uit balans

Als dit niet goed in balans is leidt dit tot frustraties, angsten, onzekerheden en stress. Met mogelijk als gevolg leer- en gedragsproblemen, agressiviteit, depressies, burn-out.

BewegingsKracht is gebaseerd op een aantal unieke methodes waarbij beweging centraal staat. Vanuit beweging is nl verandering mogelijk. Het helpt om inzichtelijk te krijgen waar je vastloopt en weer terug te komen bij je gevoel. Zo groeit je (zelf)vertrouwen, het maakt je bewust van wie je vanbinnen werkelijk bent. Beweging speelt dan ook een sleutelrol, het maakt je bewust van je lichaam en verbindt.

Het zorgt voor meer weerbaarheid, waardoor het ook aansluit bij de behoefte van deze tijd: een positieve verbinding met jezelf, waardoor je ook in positieve verbinding met de buitenwereld komt. Bewegingskracht brengt je weer in contact met je lichaamsbewustzijn, geeft energie om bewuster te reageren van binnen uit.

In een beweging is zoveel meer zichtbaar dan in woorden! 

​In het programma  wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van bewegingsoefeningen. Hieruit haal ik veel informatie over hoe het kind met situaties omgaat in zijn dagelijks leven. Het zijn leuke, laagdrempelige, maar vooral ook eenvoudige bewegingsoefeningen. Een aantal zijn uiteraard ook toepasbaar voor thuis, zodat ze op elk moment, waar nodig kunnen worden ingezet, wanneer je je eigen kracht wilt voelen of dreigt kwijt te raken. Het startpunt is het bouwen van een stevige fundering. Dit geeft nl. rust, ontspanning en ruimte. Rust en ruimte zijn basisvaardigheden om je eigen kracht te voelen. De ruimte geeft verbinding met je eigen kern en is daarmee een kompas om te leven en te handelen vanuit wie je bent.

Het programma is voor iedereen, of je nu als kind, volwassene of als ouder mét kind aan de slag wilt, iedereen kan dit laagdrempelige, maar zeer effectieve programma volgen. 

Bewegingskracht pakket

  • Intake met ouder(s)
  • 3 sessies met het kind
  • 1 oudercoach sessie of ouder-kind beweegsessie

Bewegingskracht is doen ervaren en zelf ontdekken. We stemmen vooraf samen af op de hulpvraag om een zo goed en helder beeld te krijgen van wat er nodig is. Afhankelijk van de hulpvraag bepalen we de invulling van het traject.

In de trainingen staat ‘zelfkennis en ik je kracht staan’ centraal, door het ontdekken van de eigen kracht leer je iets wat een ervaring is voor het leven. Door te bewegen ga je ervaren wat er in je eigen lichaam gebeurt. Hoe handel je, hoe reageer je en wat doet dat alles van binnen met je? Zo leer je vertrouwen op jezelf, door te luisteren naar je lichaam en je emoties. Alleen dan krijg je inzichten en kun je patronen doorbreken waar je niet zo blij van wordt, omdat je bewust leert kiezen voor een andere reactie.

Duur en kosten

De sessies met de kinderen duren 45 minuten, tenzij anders is afgesproken. De resterende 15 minuten gebruiken we om samen met de ouder(s) en het kind te bespreken waar we mee aan de slag zijn gegaan en wat er aan ‘huiswerk oefeningen’ meegenomen kan worden. De interactie tussen ouder en kind is nl heel belangrijk tbv de groei van het kind. Zo kan het het geleerde thuis gaan oefenen! 

  • Een losse bewegingskrachtsessie kost €70,-
  • Het bewegingskracht pakket kost €295,- 

Klik hier voor eventuele vergoedingen.

Wat mag je nog meer verwachten

Voorop staat dat het vooral leuk moet zijn, we gaan bewegen, ontdekken en creatief op zoek naar dát wat jij nodig hebt om weer lekker in je vel te zitten. Waar nodig krijg je ook oefeningen mee naar huis. In geval van kinderen krijgen ouders in de meeste gevallen ook een actieve rol. Tussen de trainingen door is er de mogelijkheid tot contact, om op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en/of voor eventuele vragen. 

Omdat we gaan bewegen is het van belang om gemakkelijk zittende (sport)kleding te dragen.

Klik hier voor vragen of het maken van een afspraak.