Covid-19

Lieve mensen,

Gelukkig mag ik jullie weer ontvangen, maar omdat het Covid-19/Coronavirus nog steeds actief is zijn er vanuit de beroepsorganisatie bepaalde spelregels opgesteld voor jouw en mijn veiligheid. Je wordt geacht deze te lezen en te respecteren en te tekenen voor akkoord.

· Ik plan mijn afspraken ruim, zodat niemand hoeft te wachten in de wachtkamer en in contact komt met andere cliënten. Kom zoveel mogelijk alleen. Mensen die niet alleen kunnen komen (bijvoorbeeld kinderen tot 16 jaar) mogen één begeleider meenemen. Kom op tijd, maar niet te vroeg.

· Het toilet wordt bij voorkeur niet gebruikt. Indien toch noodzakelijk wordt het meteen ontsmet.

· Neem zo min mogelijk spullen mee en stop de spullen die noodzakelijk zijn in je tas of jaszak.

· Voor en na de behandeling was ik mijn handen en onderarmen met desinfecterende zeep. Ik vraag jou ook om je handen met desinfectans te reinigen bij binnenkomst.

· Na iedere cliënt worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de stoelen schoongemaakt. Raak s.v.p. zo min mogelijk aan in de praktijk.

· Het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand.

· Voor zover noodzakelijk en mogelijk geef ik instructies op minimaal 1,5 meter afstand en wordt fysiek contact tot een minimum beperkt. Tijdens het fysieke contact wordt er zo min mogelijk gesproken. 

· Indien u zich angstig voelt om te komen, dan is een telefonisch- of video-consult ook mogelijk. Ik kan eventueel op afstand 'een vinger aan de pols' houden en u instructies of oefeningen geven. Deze consulten worden conform de eisen van de zorgverzekeraar (tijdelijk) gedeclareerd en tellen mee in uw totaalaantal vergoedingen;

· Tijdens het maken van de afspraak stuur ik je een mail waarin ik je een aantal vragen stel (triage), waardoor ik weet of behandelen veilig kan. Stuur me die s.v.p. ingevuld en ondertekend terug. De avond van tevoren check ik nog even om te informeren of er iets veranderd is.

· Blijf thuis indien jij of een van je gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. Je wordt geacht je afspraak te annuleren of contact met me op te nemen om dit te bespreken. Tot nader order worden deze annuleringen, ongeacht of deze tijdig zijn, niet in rekening gebracht.

· Indien we een lichaamsgerichte behandeling hebben ingepland, ik wil je vragen om een eigen schoon hoeslaken en 2 handdoeken mee te nemen in een tas. Dit om zo hygiënisch mogelijk te werken.

· Geef geen hand. Volg de aanbevelingen van het RIVM op.

· Nies of hoest in een papieren zakdoekje, dat je meteen na gebruik weggooit in de prullenbak. Heb je geen papieren zakdoekje, nies of hoest dan in je elleboog. Na niezen of hoesten was je je handen met zeep of desinfectiegel.

· Ik kan geen contante betalingen accepteren.

Disclaimer
Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft het risico, hoe gering ook, bestaan dat je besmet raakt in de praktijk of op weg hiernaartoe. Met het maken van de afspraak ga je akkoord met dit risico.

Rebecca de Vries

Mi-Coaching 


Triagevragenlijst

1. Heb je nu Covid-19/Corona?

Ja / Nee


2. Heb je nu huisgenoten met Covid-19/Corona?

Ja / Nee


3. Heb je nu één van deze verschijnselen?

Ja / Nee


 

a. hoesten, kuchen of niezen     

Ja / Nee

 

b. koorts (38⁰ C of hoger)

Ja / Nee

 

c. kortademigheid

Ja / Nee

4. Heb je huisgenoten met één van deze verschijnselen?

Ja / Nee


5. Ben je in thuisisolatie?

Ja / Nee


6. Woon je in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een beperking?               

Ja / Nee


7. Heb je nu één van deze verschijnselen?

Ja / Nee


 

a. (neus)verkoudheid of loopneus

Ja / Nee

 

b. keelpijn

Ja / Nee

 

c. onbekende hoofdpijn, niet chronisch

Ja / Nee

 

d. onbekende moeheid, niet chronisch

Ja / Nee

 

e. onbekende diarree of buikklachten, niet chronisch

Ja / Nee

ondertekenen voor gelezen en akkoord:

 

Naam:  ………………………………. Datum: ………………….. Handtekening: ………………………………………