Voor wie leven geeft en het leven leeft 

Voor iedereen met een kinderwens
Zwangere vrouwen
Vrouwen na de bevalling


Wanneer een eicel wordt bevrucht door een zaadcel vermengt het genetische materiaal (het DNA) van de man en vrouw zich met elkaar en ontstaat er een embryo. Preventieve gezondheid start eigenlijk al hiervoor. Als vader en moeder in spé gezond zijn, gezonde cellen hebben, dan kan de baby uit een gezonde basis ontstaan en groeien. We
weten dat een baby groeit door voedingsstoffen van de moeder, dat wat de moeder te geven heeft, kan het nemen en zelfs vaak meer dan dat. Op die manier kunnen er tekorten ontstaan bij de moeder, wat op zijn beurt weer gevolgen heeft voor de baby omdat die dan automatisch daarna tekort krijgt. 

De juiste voeding op het juiste moment is dus belangrijk. Sommige tekorten kunnen er mogelijkerwijs voor zorgen dat de baby te vroeg geboren wordt of een te laag geboorte gewicht heeft. Ook kan het zo zijn dat de moeder na de bevalling een depressie krijgt. Uit cijfers van het Trimbos-instituut blijkt dat 11% van de nieuwe moeders te maken krijgt met een depressie voor, tijdens of na de zwangerschap. Dan is de spreekwoordelijke roze wolk ver te zoeken.

Vandaar dat ook hier preventieve gezondheid belangrijk is, want wat je al zelf in de hand kunt hebben is mooi meegenomen en kan problemen later voorkomen!  Zo maakt het dat preventieve gezondheid belangrijk is voor iedereen, maar óók de beste start voor een nieuw leven!

Om bij een kinderwens dan al naar dit stukje gezondheid te kijken, is het zeker waard! Dat kan nl heel makkelijk. 

Wat gaan we doen?

  • We starten altijd met uitleg en voorlichting
  • Daarna volgt een droogbloedtest, dat klinkt heel spannend, maar het is een hele eenvoudige test:)
  • De uitslag wordt bespreken en dit is het vertrekpunt om te kijken hoe de celgezondheid van beide ouders is
  • Daarna kijken we op maat verder wat eventueel nodig is om de celgezondheid te optimaliseren

Indien de celgezondheid nl niet optimaal is, zal het lichaam ongeveer 120 dagen nodig hebben om weer meer tot optimaal in balans te komen. Dit proces volgen we samen. Naast dat het voor de baby het beste vertrekpunt is tav aanleg, groei en ontwikkeling, is het ook voor de aankomende ouders heel waardevol. Het lichaam wordt gezonder, iets wat heel fijn is, natuurlijk óók als de slapeloze nachten eraan komen;)

Interesse of meer weten? Klik hier om contact op te nemen of om een afspraak te maken.