Preventieve gezondheid

Preventie in gezondheid = rijkdom = gezond en in balans zijn

Gezondheid is zo vanzelfsprekend als je er geen last van hebt.. toch kan er in het lichaam minder in balans zijn dan het lijkt. Ben je gezond en wil je dit graag zo houden? dan is het goed om te kijken of je op celniveau in balans bent. 

Wetenschap heeft nl uitgewezen dat 97% van de mensen op celniveau uit balans is, waardoor het lichaam niet optimaal functioneert. Als het lichaam werkt zoals het hoort te werken, dan neemt het voedingsstoffen goed op en kan het afvalstoffen verwijderen. Wanneer dit proces niet goed verloopt ontstaan er op termijn klachten, waaronder laaggradige ontstekingen.

Het is dus niet de vraag of je ziek wordt, maar eerder wanneer.  

Welke klachten horen hierbij?

  • Verminderde weerstand waardoor je regelmatig ziek of niet lekker bent of net nooit ziek, maar als je dan op het strand ligt heb je dagen nodig om bij te komen. 
  • Hoofd gerelateerde klachten als slecht slapen, moeheid, prikkelbaar, kort lontje, slechte concentratie, weinig focus, gestresst, depressieve klachten, niet lekker in je vel. 
  • Hormonale klachten waarbij ook vaak het niet goed 'geweten' wordt wat het nu is, maar je voelt dat het niet in balans is.
  • Lichamelijke klachten waarbij ontstekingen, pijntjes en ongemak aanwezig zijn in spieren en gewrichten, maar waarbij je ook kunt denken aan darmklachten, haaruitval of huidklachten.  

Het zijn allemaal klachten en pijntjes die voor ongemak zorgen, maar waar je nu meestal nog wel mee kunt leven. Toch zijn laaggradige ontstekingen belangrijk om aan te pakken. Het risico is nl dat als je de balans niet hersteld door onze levensstijl de laaggradige ontstekingen uitgroeien tot chronische ontstekingen

Preventieve gezondheid wordt steeds populairder, voorkomen is beter dan genezen en op deze manier hou je je gezondheid meer in eigen regie. Dit proces kent een aantal stappen. Het start altijd met vrijblijvend informeren: als je weet hoe het lichamelijk werkt, dan kun je daarna overwegen om deze balans te herstellen, wat start met de balanstest, op een hele laagdrempelige manier testen (evidence based, meten is weten), waardoor middels een uitgebreid rapport inzicht ontstaat en mogelijkheden om het proces te keren. Hierin komen kennis en wetenschap samen, waardoor je op maat kunt kijken wat jij nodig hebt. Uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf het vervolg, hierin zijn geen standaarden, omdat ik het belangrijk vindt dat iedereen vrij is in de eigen keuzes.

In een aantal van mijn trajecten maak ik gebruik van deze balanstest, hij kan ook altijd op maat worden toegevoegd bij een losse behandeling of traject (vraag naar de mogelijkheden). 

Mocht je wel al klachten hebben, dan is deze test vaak een eerste stap, waardoor je inzicht krijgt. Naar behoefte kunnen we verder kijken naar de oorzaak, zodat klachten duurzaam opgelost worden en er weer balans ontstaat. Disbalans kan ontstaan lichamelijk, emotioneel en geestelijk, vaak is het lastig om te duiden wat er als eerste was. Voor mij maakt dat niet uit, we achterhalen samen wat er speelt en gaan tot de kern, het patroon en zorgen dat er balans mag ontstaan in je lijf en/ of leven.

Wil je jouw stap nu écht gaan zetten? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak.