Kindertolk®

Kinderen zijn onze grootste leermeesters©

Een kind met een probleem is een cadeautje voor de ouder. 


Een druk leven, een veeleisende maatschappij, opperste flexibiliteit, stress. Door deze hectiek verlies je als ouder het contact met je behoeftes en je gevoel. Je past je aan, rent maar door, blijft op die automatische piloot presteren. Hier gaat je kind ingrijpen en jouw leerpunten spiegelen door het vertonen van gedragsproblemen, communicatieproblemen, lichamelijke klachten of ziekte, leer- of ontwikkelingsstoornissen. Zolang totdat je als ouder even niet meer weet hoe je dit kunt oplossen…maar één ding is zeker, je wilt je kind met alle liefde helpen...dan kan een Kindertolk® je verder helpen.

Waarom kies je voor een Kindertolk®

  • De methode is zacht en zonder oordeel en voor alle leeftijden

  • De trajecten zijn kort, met langdurige resultaten

  • Je helpt je kind door aan jezelf te werken

  • Het raakt in je kern, waardoor je in staat bent om het om te keren en weer in verbinding te komen met jezelf

  • Zowel jij als ouder als je kind staat weer in eigen kracht

     Wat je kind je graag wil vertellen..Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Als Kindertolk® kan ik je inzichten en oplossingen geven. Het is niet altijd nodig om direct met het kind te werken. Als Kindertolk® werk ik namelijk met de ouder, dat maakt de methode zo bijzonder. Als een appel stopt met groeien, gaan we kijken of de boom iets nodig heeft en zo helpen we de boom en zal ook de appel weer verder kunnen groeien. Dit is ook wat een Kindertolk® doet met ouder en kind. Het kind spiegelt jou als ouder namelijk iets waar jij mag groeien. Kinderen en zeker hoog sensitieve kinderen reageren op de fysieke en emotionele belasting van ouders. Ze pikken de hierbij behorende emoties, gevoelens, stress en  onzekerheden van ouders haarfijn op en het probleem is geboren.

De stelregel is: als het je raakt, dan is het ook van jou en kun je als ouder aan de slag! 

Ik begeleid je graag en neem je mee in het wonder van de woorden, de spiegelboodschap die jouw kind je wil vertellen, waarmee het jou wil helpen!

Het Kindertolk® traject

Het Kindertolk® traject bestaat uit een aantal standaard stappen, maar afhankelijk van je historie met de methode kun je kiezen welke stappen voor jou nodig zijn. 

Stap 1: het intakegesprek

Het intakegesprek is het gesprek waarin we inzoomen op het probleem van je kind. In deze fase zul jij als ouder voornamelijk aan het woord zijn. Ik schrijf het hele verhaal op, in jouw woorden zit de boodschap van je kind verborgen. 

​Stap 2: de vertaling

Hierna ga ik met jouw verhaal aan de slag en maak op basis van de intake de vertaling. Dit werk zie je niet, dat doe ik alleen. Ik ga jouw verhaal omzetten, waardoor de spiegelboodschap van je kind inzichtelijk wordt voor jou. 

Stap 3: de terugkoppeling

Hier zien we elkaar terug en neem ik je mee in de vertaling. Het is een zachte, liefdevolle en oordeelloze sessie, waarna je concreet ook aan de slag kunt en je kijk op het probleemgedrag zal veranderen. Dit bewustzijn is vaak al een eerste stap in de richting van de oplossing.

Stap 4: de follow-up

Het kan zijn dat je na de terugkoppeling genoeg tools in handen hebt om zelf verder te kunnen. Mocht je nog een handje hulp nodig hebben, dan is het follow-up gesprek een mogelijk vervolg en zullen we samen de stappen zetten die daarna nodig zijn om je verder op weg te helpen.

Proceswerk

Indien nodig kunnen we deze weg vervolgen door het inzetten van proceswerk, waarin we meerdere gesprekken gebruiken om verdere verdieping in de processtukken te kunnen maken. 

Voelen, leven en opvoeden met je hart en terug in je eigen kracht?

Dat is wat het Kindertolk traject voor je kan doen!


Duur en kosten miv 01-01-2022

Een sessie duurt 45-60 min       

Een sessie is ook mogelijk telefonisch of online, overleg de mogelijkheden.

Hoeveel gesprekken je nodig hebt, is afhankelijk van wat er aan thema’s boven komt in de sessies en waar jouw behoefte ligt. Jij bepaald helemaal zelf wanneer je wilt stoppen of waar je verdieping nodig vindt. Je kunt de formule kiezen die bij jou past!

Traject opties:

1. Spiegelboodschap: intake en vertaling (2 sessies) 

2. Spiegeltraject: intake, vertaling en terugkoppeling (3 sessies) 

3. Verdiepingstraject:  intake, vertaling, terugkoppeling en 2 follow-ups (5 sessies)

4. Proceswerk: te boeken middels losse behandelingen 

Dit traject valt onder Therapeutische coaching, klik hier voor prijzen en eventuele vergoedingen. Voor vragen of het maken van een afspraak klik je hier.