Haptische massage

De Haptische lichaamsmassage, is een echte gevoelsmassage voor iedereen die (te) veel in het hoofd zit en het lastig vindt om contact te maken met het lijf. De massage richt zich op dat deel van je lijf dat extra aandacht mag krijgen. Door de vertraging en de zachte vorm van het masseren, ga je voelen en kom je jezelf mogelijk tegen. 

In deze massage ligt de intentie om zelf te voelen en te ervaren hoe het met jou en je  energiepeil is gesteld in dat gedeelte van je lichaam. Je wordt je bewust van wat je vasthoudt of waar je misschien net te teveel of grenzeloos geeft. Het begint dan ook bij bewustwording, dat is is vaak al een eerste stap naar heling. Het ondersteund dan ook heel goed bij diverse psychische en stress gerelateerde klachten.

Haptonomie

Binnen haptonomie wordt lichaam, gevoel en brein als een geheel gezien, een verbinding. Zo kun je ook wel of niet in verbinding zijn met je omgeving. Je gevoel stuurt je, vertelt de weg als een innerlijk kompas. In contact met jezelf en de ander.

Gevoelens zijn belangrijk, ze bepalen immers voor een groot gedeelte wat je doet, de keuzes die je van daaruit maakt en hoe vervolgens het leven voor je verloopt. Spanningen kunnen je leven danig beïnvloeden, waardoor er blokkades en lichamelijke klachten kunnen ontstaan, die weer een grote invloed hebben op hoe je je voelt.

Door middel van aanraking kom je in contact met deze spanningen, blokkades en je gevoelens die hier onder liggen. Je wordt uitgenodigd om je innerlijke strijd op te geven (spanning) en je te openen voor onderliggende gevoelens. Het gevolg is dat je in een diepe ontspanning komt, zodat energie in je lijf weer gaat stromen en daardoor een natuurlijk evenwicht wordt bewerkstelligd.

De Haptische lichaamsmassage is een volledige lichaamsmassage, gericht op de geestelijke en de lichamelijke ontspanning en het loslaten van energetische blokkades. Een massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. Het zelf herstellend vermogen wordt hierdoor geactiveerd. Verder stimuleert deze massage de lymfestroom. 

Een Haptische massage heeft ook een positief effect op de chakra’s en de meridianen; het geeft een harmoniserende impuls aan ons hele wezen. 

Duur en kosten miv 01-01-2023

Een behandeling van 60 min kost €125,-

Een massage met coaching van 90 min kost €185,-

Klik hier voor eventuele vergoedingen en voor vragen of het maken van een afspraak klik je hier.