Preventieve gezondheid

Preventie in gezondheid = gezond en in balans zijn

Gezondheid is zo vanzelfsprekend als je er geen last van hebt.. totdat je begint te 'rommelen' en het vaak erg lastig is om de oorzaak te vinden. Je hebt nl je lichamelijke- en geestelijke gezondheid en als er een disbalans ontstaat, is het belangrijk om deze oorzaak te verhelpen, want dan ontstaat er duurzaam herstel en is er vaak nog veel te keren, als je er op tijd bij bent.

Wil je al een stap hiervoor zetten en zelf de regie in eigen hand nemen, dan ga je echt voor preventie, voorkomen ipv genezen. Want ook zonder klachten kan een lichaam al minder in balans zijn dan het lijkt. Ben je gezond en wil je dit graag zo houden? dan is het goed om hiernaar te kijken.

Wetenschap heeft nl uitgewezen dat 97% van de mensen op celniveau uit balans is, waardoor het lichaam niet optimaal functioneert. Als het lichaam werkt zoals het hoort te werken, dan neemt het voedingsstoffen goed op en kan het afvalstoffen verwijderen. Wanneer dit proces niet goed verloopt ontstaan er op termijn klachten, waaronder laaggradige ontstekingen of hormonale klachten.

Het is dus niet de vraag of je klachten krijgt of ziek wordt, maar eerder wanneer.  

Welke klachten horen hierbij?

  • Verminderde weerstand waardoor je regelmatig ziek of niet lekker bent of net nooit ziek, maar als je dan op het strand ligt heb je dagen nodig om bij te komen. 
  • Hoofd gerelateerde klachten als slecht slapen, moeheid, prikkelbaar, kort lontje, slechte concentratie, weinig focus, gestresst, depressieve klachten, niet lekker in je vel. 
  • Hormonale klachten burn-out, stress, of klachten waarbij vaak niet goed 'geweten' wordt wat het nu is, maar je voelt dat het niet in balans is.
  • Lichamelijke klachten waarbij ontstekingen, pijntjes en ongemak aanwezig zijn in spieren en gewrichten, maar waarbij je ook kunt denken aan darmklachten, haaruitval of huidklachten.  
  • etc etc


Preventieve gezondheid wordt steeds populairder, op deze manier hou je je gezondheid in eigen regie. Dit proces kent een aantal stappen en afhankelijk wat eventuele klachten zijn kan dit op maat worden aangepast. 

Wil je jouw stap nu écht gaan zetten? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak.

Wil je meedoen aan het laagdrempelige programma 'gezondheid en balans van binnenuit' klik dan hier of wil je hormonaal advies? klik dan hier (NIEUW vanaf juni 2024!! heb je nu al vragen, neem dan gerust contact op)